6. novembra 2012

Happy November! (is it really happy?)

Áno, ja viem, že už skoro týždeň je ten november, ale mne to akosi dochádza až teraz :) Možno je to tým, že jediné na čo myslím ráno, keď sa o 6 zobudím a vonku je tma ako vo vreci, je teplý čaj/ káva a hrubé ponožky. Nie v zlom, to nie. 
598700_358454627574019_164372999_n_large
Ak ste si všimli (a ak aj nie, nevadí), som takpovediac zimno-jesenné stvorenie. Keď ráno šliapem na autobus a vonku sa môj dych zráža do bielej pary, to je moje! 
Keď som sa asi pred týždňom zobudila a vonku bol sneh, skoro som si cvrkla od šťastia :) Skrátka, toto je môj čas. Iných môžete vidieť, ako sa vlečú okolo a frflú, aká je zima. Ja okolo poletujem, spievam a neviem o všetko, teším sa, že sa už nepotím a že môžem nosiť hrubé svetre a čižmičky :) 

Tumblr_mbn6wmg9jb1r3hbd2o1_500_large534139_491861754177474_726112122_n_large

Priznávam, toľko svetrov síce nemám, ale (!), už sa na tom pracuje :)

Je november, musím opravovať veeeľa veeľa známok a začať so sebou niečo produktívne robiť, no a ja myslím iba na to, ako našetrím na nový notebook. Ten môj si totižto robí čo chce, damn! Povie si ,,Á, na čo by naša milá Angie potrebovala otvoriť zložku ešte dnes? No veru nie, ty si ešte hodinu počkáš :)" a podobne. Alebo mi pre istotu neotvorí vôbec.
Aké máte vy notebooky? Dajte nejaké typy. Rozhodne chcem Asus a najlepšie by bol biely, ale chcieť je pekné a tráva je zelená, mehehe...
Ale vážne, aký typ notebooku máte?

536132_437190439650125_2118961153_n_large

No schválne, čo by ste urobili? :)
Predstavte si, že by sa vám práve teraz splnili naozaj všetky sny. Len takto "Lusk!"
Zrazu by ste mali -dsať a viac, rodina by vám nebola už v pätách, žili by ste na svojom vysnívanom mieste, mali vysnívanú prácu, možno priateľa.. Vážne by ste boli šťastné? Nie je vari lepšie si na vyplnenie snov počkať? Zažiť pády, podrazy a sklamania, následne vyvážené radosťou, ziskom a krokom vpred? :) 
Nechcete radšej mať ten pocit, že ste spravili všetko pre to, aby sa stalo to či ono?

Tumblr_mbn3gp2urh1ri59h1o1_500_large

,,Tiež som rozdielny."
Koľkokrát v živote sme chceli toto počuť od niekoho, kto sa cíti rovnako? Byť rozdielny spolu?

Schválne, skúsme jeden test. Ak chcete, ostaňte kľudne anonymné. Možno túto moju snahu o zblíženie sa s vami len tak preletíte očami, ale bola by som rada, ak by sme také niečo skúsili.

Na začiatok komentáru napíšte:

"." pre tie, ktoré nie ste spokojné so svojím telom.
"?" pre tie, ktoré stále neviete, čo chcete v živote robiť.
"!" pre tie, ktoré sa cítite samy a myslíte si, že nikoho nemáte.
"P", ako problems, pre tie, ktoré máte problémy či už s rodinou, alebo priateľmi či v škole.
"M", ako misunderstood, pre tie, ktoré si myslíte, že vás nikto nechápe. 
"S", ako selfharming, pre tie, ktoré si ubližujú. Kvôli ľuďom, tlaku, osamelosti. Aby niečo cítili.

A tie, ktoré sa bojíte napísať, čo cítite, čo sa deje vo vašom živote, napíšte "A".
Samozrejme, toto sú len nejaké moje návrhy. Môžete samy napísať, čo chcete. Ako hovorím, aj keď anonymne, ale uvidíte, že pomôže, ak sa zo svojich problémov vypíšete. Kričte, kopte, písmenkujte..

A potom sa pozrite na ostatné komentáre (ak nejaké budú, v čo dúfam) a všimnite si, že nie ste samy. Že každý na tomto svete má problémy. Každý sa občas potrebuje cítiť sám. A tieto znaky či písmená tu teraz sú na to, aby ste vedeli, že v tom nikdy nie ste samy! Vždy je tu niekto, kto má také isté problémy ako vy, ale neprizná sa, pretože si myslí, že je jediný a že ho ľudia nechápu.

A ak ste so svojím životom spokojne, jednoducho napíšte "happy". A dodajte tak silu tým, ktorí si to o svojom živote nemyslia. Povedzte im, že všetko raz bude v poriadku. Že keď už tu pre nich nebude nikto, tak ja a vy áno! A čo vy viete, možno si nájdete najlepšieho priateľa :-)

Tumblr_mbf11clntb1qmt5mvo1_500_large




15 komentárov:

  1. Najväčší problém: ŠKOLA!
    Nestíham sa učiť,keď dostanem horšiu známku ako 2,vždy ma to naštve,pretože som jeden z tých ľudí čo chce byť vo všetkom dobrý,hlavne v škole.No ako som prišla na strednú neviem kde mi hlava stojí.
    Ranné vstávanie,cesta autobusom,potom do tretej v škole,potom domov,chcem ísť von,ale nemôžem,lebo sa musím učiť,potom na chvíľu na net,spať a takto sa to točí už niekoľko týždňov a víkendy sú preč ani neviem ako.
    Ale na druhej strane,keď si odmyslím to všetko okolo školy,myslím,že odkedy som prišla na strednú,som sa zmenila,som omnoho milšia (už mi nikto nelezie na nervy ako na základnej,tak sa odzrkadľuje na mojom postoji k ľudom),poznám veľa nových ľudí... Takže aspoň to ;-)
    Ty ako zvládaš novú školu,kulektív? :-)
    Ešte ten notebook :-) Mám ACER a na viac sa ma nepýtaj,pretože sa do toho moc nevyznám,ale dostala som ho len minulé vianoce,takže je v podstate nový a som spojoná ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ranné vstávanie,cesta autobusom,potom do tretej v škole,potom domov,chcem ísť von,ale nemôžem,lebo sa musím učiť,potom na chvíľu na net,spať a takto sa to točí už niekoľko týždňov a víkendy sú preč ani neviem ako.- ani nevieš ako si toto vystihla, dievča! posledné 2-3 mesiace či koľko to je, je aj u mňa iba takto..
      milšia? to znamená, že si nebola??
      -vieš čo, náš kolektív je úplne perfektný, čo sa strašne čudujem, myslela som, že to bude horiše, takže fasa :) a škola? nuž, až tak zle na ňu hovoriť nemôžem, i keď je mi to trošku ľúto že som sa zahrabala v našej dedinke a nešla som do Nr, ako som pôvodne chcela.
      -no, ja už ten môj mám hádam 4-5 rokov, takže hádam je normálne, že blbne, bohvie.

      Odstrániť
    2. - Ani neviem ako tie dni ubiehajú a ako je možné,že som tam prežila už dva mesiace!!! :-)
      - Myslím,že som bola stále milá,pretože ak ja niekomu poviem niečo čo i len so zlým tónom,potom si to hrozne vyčítam,ani neviem prečo,proste ma to mrzí :-) No posledné mesiace (alebo rok?) na základke,mi už tak liezlo všetko na nervy,hlavne tí odporný učitelia,že proste neviem..mala som zo seba taký pocit :D
      - keď už teraz máš perfetný kolektív,o 4 roky budeme určite nerozlučná partia ;-)

      Odstrániť
    3. -no a už len 3 roky a 8 messiacov a ideme preč, wuééj :) :D
      -keď som mala svoje obdobie (blbá nálada). aj ja som zvykla byť taká, ale potom to bolo fajn.. ale vlastne, odjakživa, čo si pamätám som bola ja tá, so ktorou zametali, ja som ani nevedela povedať nie, proste nič, snažila som sa s každým vyjsť :P
      -to dúfam :)

      Odstrániť
  2. Angie! V prvom rade, aj ja som jesenno-zimné stvorenie :) a presne ako hovoríš, takých ako sme my dve je málo, všetci len frflú, no ja zbožňujem, ked si môžem obliecť úplne teplučký pulóver a ešte sa aj zakrútiť do deky so šálkou v jednej ruke a s knihou v druhej :) Neni nad to :)
    To s notebookom mi je ľúto, skús napísať ježiškovi ;) A ja osobne mám sony vaio a som spokojná, ale počula som že aj Acer je fajn :) tak dúfam, že sa ti podarí kúpiť si ho nakoniec :)
    Čo by to bolo keby sa mi splnili všetky sny? Fúú asi by som bola nadšená. Ale máš pravdu, asi by to nebolo najlepšie, je asi lepšie počkať si na to a hlavne, aby sa plnili postupne.
    A píšem rozhodne /./ pretože nie som spokojná so svojím telom, chcelo by to 10 kíl dolu aspoň :D ale nie je to nič hrozné, no určite by mi to zvýšilo sebavedomie :P inak som happy, pretože mám rodinu a priateľov a môjho úžasného kocúrika, a všetkých ich velmi lúbim a oni lúbia mňa. to je najdôležitejšie si myslím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. -skúsim, skúsim, možno bude tento rok štedrý, alebo aspoň prispeje trošiiičku :P
      -ja mám acer mininotebook akurát :) hej, otec ma sony, ale tiež bol už párkrát v oprave, takže.. naša rodina záhadne kazí notebooky očividne, haha..
      -veď práve, zažiť tú radosť, keď sa niečo podarí, pocit z dore vykonanej práce :)
      -tak to rozhodne aj mne! ideme na to spolu?? :)

      Odstrániť
  3. Tak pekne po poriadku...
    notebook mám HP a rozhodne ho neodporúčam, najhorší stroj aký som kedy držala v rukách ;) btw, tiež som snívala o bielom ASUSe :)
    ťažko povedať, či by som chcela, aby sa mi splnili všetky sny len tak...možno by som si ich potom menej vážila a chcela by som viac, no na druhej strane...aspoň postupne by prichádzať mohli...a hlavne by nemusel každý jeden nasledovať pád na úplné dno...
    posledná vec...z tých značiek, čo si tam dala, platia asi všetky okrem "S", teda ak sa ráta aj fajčenie, tak nakoniec platí aj to...zároveň platí aj "happy", pretože sa v podstate nemám na čo sťažovať, mám čo jesť, mám kde bývať, ale chýba tomu niečo...niečo, možno niekto, kto by tomu všetkému dal zmysel...pri takýchto úvahách si prídem strašne nevďačná, pretože si zároveň uvedomujem, že niektorí nemajú ani to čo ja a sú oveľa šťastnejší, nesťažujú sa...a tým sa vlastne depcem ešte viac ;)
    ďakujem za možnosť vyjadriť sa a opäť raz chválim nový vzhľad :) a držím palce v škole :) a taktiež s výrobou zbierky svetrov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a to vraj HP, že dobrý notebook, no, dobre vedieť :D
      pád na úplne dno? to až tak? :/
      -aj ja fajčím a nemyslím si, že si až tak ubližujem, prstať viem hocikedy, takže..
      -to som veľakrát aj ja riešila, že v podstate mám dobrý život, vzhľadom ku niektorým ostatním ľuďom.
      .ja som iba rada, vieš, nehovorím, že je to zlé alebo čo, ale občas viac poteší takýto komentár, o živote o tom, čo si myslíte, ako keď pochváli niekto časť, je to viac osobnejšie :)
      -na svetre sa pomaličky vrhnem, v škole hádam neumriem a ďakujem, som rada, že sa páči :))

      Odstrániť
    2. možno iný typ, neviem, mám skúsenosť len s týmto jedným a rozhodne by som ho nenazvala dobrým :D
      príliš veci prežívam, takže keď mi je dobre, tak mi je dobre, ale keď mi je zle, tak som úplne pri zemi...
      aj ja som si myslela, že dokážem hocikedy prestať, ale nie je to až také ľahké po 4 rokoch ;)
      chápem, osobne tiež preferujem osobnejšie komentáre :)

      Odstrániť
    3. -a vyberala si si ho ty? :D
      -to poznám, keď už, tak na maximum..
      -zaujímavé, ja po 4 rokoch by som to stále vedela :) síce možno teraz, bez rannej predškolskej a poškolskej by to asi nešlo..

      Odstrániť
    4. mala som si ho vyberať ja, ale bol to darček, čiže ho vyberali rodičia..určite by som si vybrala niečo lepšie :D
      ranná, obedná, večerná...pop jedle, z nudy, od hnevu...zbiera sa to a potom to chýba

      Odstrániť
  4. S ntb ti nepomozem :( jesen oblubujem ale hneva ma ked prsi... rada by som sa ti rozpisala ale kedze moje zapastie je uplne nepouzitelne bude to kratsie(padla som na treningu na ruku a nemozem asi 1-2 tyzdne nic robit asi ma drbne prejdime k problemom...ja som so svojim telom vyrovnana len moja mamina ma stale nieco proti...hovori mi nech nezerem ze stale sedim za pc a ze nic nerobim..nahh tam mas! Teraz jej 2 tyzdne nebudem nic robit...pekne sa jej to vratilo. Ale aj mna to stve pretoze nemozem ist na tanecnu na ktorej sa ma zacat nejaky film tocit takze asi v nom nebudem (takze je aj moznos ze proste tam nemam byt ) nedala by som ze mi nikdo nerozumie ale skorej hladam to miesto kde patrim ! Fakt nechcem byt ta co fajci alebo chodi na diskoteky...nad tymi iba krutim hlavou. Nechcem byt ani ta byfloska co nechodi von...v nasej triede sa ani neda najst to miesto...takze nedockavo cakam na strednu :) a takze ked si neviem najst to miesto citim sa nechcena... a to je na tom najhorsie... ach jaj ale zivot ide dlej a treba si ho uzit objednat take me home pomocou brata, ked sa mi zahoji ruka ist na lad sa korculovat a chodit do sekacou hladat nejake famozne svetre na zimu :) a tak nakoniec som sa rozpisala....a este sa ti musim zvoverit s 2ma 5kami zo slovenciny :D ja tu zenu tak neznasam ze to az pravda neni :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fíha, tak ty si s tým zápästím šikovná teda, len čo ti poviem :P
      -fukni jej jednu za mňa, veď máš krásnu postavu!!!
      -nie že by to bolo znamenie, že tam nemáš byť, možno to len znamená, že príde niečo lepšejšie a väčšejšie :)
      .neočakávaj od strednej až tak veľa Sab, aj ja som čakala, síce je to lepšie , ale nepovedala by som, že som sa zrazu cítila inak alebo že by som si našla miesto :)
      -korčulovanie mi ani nepripomínaj, oooooch.
      -aj ja tam mám zo slovenčiny dosť zaujímavé známky a to som na základnej nemala so slovinou problémy.. nuž, budeme to musieť prežiť ! :P :)

      Odstrániť
  5. Uff, Ang! Začnem teda notebookom. Mám Acer Aspire One, 15,6 uhlopriečka, stál okolo 240 eur a je veľmi dobrý. čiže asi toľko moja znalosť v technike. :D
    Ty mi hádam kradneš myšlienky! Milujem toto počasie, milujem keď sneží a milujem, keď večer o pol piatej je tma. Tak strašne mi to pripomína Vianoce, že nedokážem byť nešťastná. Nechápem, prečo všetci hovoria o jesenných depresiách a ostatných somarinách. Pre mňa niečo také neexistuje. :) Keby sa mi splnili všetky sny, len tak, bez žiadnej snahy? Odpoveď je nie, nebola by som šťastná. Vždy som si myslela a aj si budem myslieť, že za svoje želania a sny treba bojovať a snažiť sa ich splniť do poslednej bodky. Zaťať zuby a skočiť do toho rovno po hlave. Nenávidím výhovorky. Keď sa raz rozhodnem niečo urobiť, nedokážu ma zastaviť. Mám až príliš silnú motiváciu. :D Uf, a keby som ti mala tu menovať a písať, aké problémy mám, pravdepodobne by som sem napísal všetkých smajlíkov, čo si dala na výber. Prešla som si tým všetkým a hlavne tento "." smajlík ma trápi najviac, lebo nevyzerám ako modelka (ale to hádam nikto, či hej?) Vždy sa cítim nepochopená, osamelá alebo dokonca úplne stratená. Jediná vec v čom som si istá je, čo budem robiť v budúcnosti. A to je možno otrepané, no pre mňa má spev a herectvo veľmi osobitý význam. Raz, o pár rokov sa mi to možno podarí a splním si svoj sen a stanem sa speváčkou. Písanie textov som vyskúšala a stále pracujem na tom, aby som sa v tom iba zlepšovala a zlepšovala. Snažím sa tráviť čo najviac času s gitarou a nejako sa naučiť ovládať ju. Je to drina a nie vždy sa mi dostane uznania, ako by som chcela a niekedy mi to dosť zasahuje do školy a ja mám chuť tu gitaru vyšmariť z balkóna, no viem že sa mi to v živote oplatí. Život je príliš krátky na to, aby sme sa sťažovali. Raz sa to fakt ukáže, kto si stojí za svojím snom a kto nie. Viéém gýč jak žiaden iný, ale ja sa tým fakt riadim :D Teda, dúfam, že som ťa neunudila k smrti ... :D xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja mám aspire one! :)ja mám ten najmenší možný, ten mini, takže už chúďatko štrajkuje dosť.
      -nekradnem! :D presne! proste, keď je vonku úplná tma, ty sedíš vnútry v teplúčku a nechceš vystrčiť ani len nechet von a pri tom to tak miluješ, to je to! :)
      -všetkými? naozaj všetkými? tak to si to nemala/ nemáš ľahké! je nás veľa, čo sa takto cítime a ani sa nečudujem.. v dnešnej dobe je fakt ťažké nájsť niekoho, komu môžeme bezvýhradne veriť bez obáv, že nám niekedy vrazí dýku do chrbta.. nikto nevyzerá ako modelka, iba modelky, a aj to niektoré, hmm, ak je tamto ideál krásy tak ja som snehulienka ..
      -ty hráš na gitaru?! ja o tom snívam snáď celé veky, mám aj jednu doma, ale nejako sa neviem dokopať k tomu, lebo do školy sa neporihlásim a individuálne sú dosť drahé a tak. dúfam, že raz sa odhodlám, pretože som to párkrát skúšala a poviem ti, nič moc :(
      -speváctvo a herectvo? myslím, že to v vôbec nie je gýčové, práve toto dosť mizne, nepoznám nikoho v okolí a možno 2-3, ak aj nehovorím veľa ,kto by chcel byť či už spevákom alebo herrečkou.. určite si za tým choď! keď to chceš z celého svojho srdca, ako povedal Paulo Coelho, vesmír ti poskytne všetko k tomu, aby sa ti sen splnil.. :)

      Odstrániť