4. mája 2012

Vždy buď sama sebou! -55-

--->z pohľadu Harryho

,,Dobré ráno, vospolok!" Zbehol som do kuchyne a schuti som si zívol. Pri stole sedel Zayn s Niallom, v rukách mali noviny a chichotali sa ako malé deti.
,,Je tam dobrý komix?" Spýtal som sa so záujmom, na čo sa Niall nahlas rozosmial.
,,Veľmi dobrý," prikývol a rehotal sa. Tak fajn, viac sa asi nedozviem, pomyslel som si a podišiel som ku chladničke. Ako vždy, nič v nej. To je jediná nevýhoda, keď bývate s chalanmi. Ak vstanete neskôr ako Niall, nemáte šancu sa poriadne najesť. Teda, väčšinou. Našiel som ešte trochu mlieka a tak som si do misky nasypal cereálie a pustil sa do toho. Chalani sa medzitým odplazili preč, takže som si konečne mohol prečítať noviny. Obzvlášť som bol zvedavý na ten komix.
,,Holly shit!" Zanadával som, keď som si všimol "komix".
-Stratil sa mi syn Fábio!!
-Čaká nás P.Sherman v Sydney!
-Nechoď tam, to svetlo ťa zabije! Alebo nech ťa zabije!

Bez slova som hľadel na bublinky s vetami, ktoré boli rozmiestnené okolo Nicole. Trošku ma možno zamrzelo, že sa opila, ale prevládli nado mnou iné pocity. Keď som hľadel na fotku, kde má na tváry taký vážny výraz, ako ešte nikdy, rozosmial som sa ako predtým Zayn a Niall. A dostal som nápad.
-Dobré ránko, maličká.- Zaželal som Nicole do telefónu.
-Dobré ráno.- Ozvala sa. Jej hlas znel vážne čudne. Ako... ako po preflámovanej noci. Vnútro mi trhalo od smiechu, no udržal som sa.
-Kde máš Fábia?- Nevydržal som to nakoniec a rozosmial som sa. V telefóne ostalo zarazené ticho, ktoré sa mi, Bože odpusť mi, páčilo.
-A..Ako o tom vieš?- Spýtala sa prekvapene, na čo som si k sebe opäť otočil noviny.
-Z novín,.. Keď piješ, mala by si dávať väčší pozor.- Varoval som ju. Stále som sa smial. Som hrozný priateľ, ja viem. Smial som sa na tom, aká je prekvapená že to viem. Smial som sa na tom, že sa akoby bála mojej reakcie. Smial som sa, pretože bola taká chutná.
-Tak strašne sa za seba hanbím.- Vzdychla. -Harry, zlato, musím ísť. Prespala som u Sarah a musím ísť domov. Nechcem vedieť, čo so mnou urobí mamka.-
-Kto je Sarah?- Ostal som preistotu prekvapený ja. Kludne mohla tie fotky do novín poslať ona.
-Dievča, s ktorým som večer bola. Tá zo Starbucksu. No,... To je vlastne jedno. Musím ísť. Ľúbim ťa.- Povedala a zložila. Tá Sarah sa mi nejako nezdá. No keď jej verí Nicole, budem musieť aj ja. Postavil som sa od stola a šiel som do izby. Cestou som mobil hodil na sedačku, ignorujúc to, že spadol na zem. Pred izbou na mňa však skočil Niall.
,,Poď si zahraať! No tak, nebuď padavka, poď si zahrať teníís!" Hučal mi do ucha a ja som mal pocit, že asi vidím všetkých svätých.
,,Ak mi neprestaneš pišťať do ucha, nikam nejdem!" Zrúkol som naňho a zhodil som ho zo seba. ,,Ak sa však zase ofučíš, že som ťa porazil,si mrtvý!" Varoval som ho a spoločne sme zišli do obývačky. Za pár minút sme sa pustili do hry, ignorujúc celé okolie.
,,Ty brčkavec odporný! To nie je fér!!" Kričal, pri čom skoro padol na stôl.
,,Ja som ťa varoval Nialler!" Smial som sa ako zmyslov zbavený a užíval som si, keď som cítil celé svoje telo. Odpálil som loptičku, Niall sa natiahol a definitívne sa zvalil na stôl. Myslel som, že mi pukne bránica.
,,Nesmej sa mi!" Ofučal sa a horko-ťažko vstával zo stola.
,,Ja sa ti nesmejem!" Povedal som obranne a dvihol som ruky nad hlavu. Moja snaha tváriť sa vážne mi ako vždy nevyšla a tak som sa zvíjajúc sa v smiechu, hodil na gauč.
,,Čaute, chalani!" Ozval sa od dverí Louis a zároveň s jeho príchodom zliezli z poschodia Zayn s Liamom.
,,Myslíte na to, na čo ja?" Usmial sa Zayn a každému z nás sa zahľadel do očí.
,,Turnááááj!" Skríkli sme naraz a o program na celý deň bolo postarané.

--->z pohľadu Nicole

,,Ešte raz dík za všetko," otočila som sa na Sarah. Zo stoličky som si vzala tašku a košeľu a postavila som sa do dverí.
,,Vieš že nie je za čo. Nabudúce sa ty postaráš o mňa," uškrnula sa Sarah.
,,To je samozrejmosť. Tak, majte sa," usmiala som sa na Sarah, na Josha som sa zamračila a zavrela som dvere. Moja prvá cesta viedla do novinového stánku, kde som si kúpila The Sun. Tie svine sú fakt rýchle! Bože, ako sa hanbíím. Toto som robila?! Och...
Prišla som domov, kde ma vo dverách čakala rozzúrená mamka.
,,Mne fakt nerobí problém, keď prespíš u nejakej kamarátky, ak mi dáš vedieť. Ale aby si prespala u niekoho, koho poznáš 2 dni a ešte k tomu si mi to nepovedala, tak to už je moc aj na mňa. Vieš, že som tolerantná až-až, ale aj moja trpezlivosť má svoje hranice! Myslím, že zaracha na 2 týždne ti vyčistí hlavu. Z domu do školy a zo školy rovno domov, rozumela si mi?!"
,,Áno, mami," prikývla som so zvesenou hlavou a vybrala som sa po schodoch. Nemalo zmysel niečo hovoriť, načo aj. Musím dať vedieť Harrymu o mojom nasledujúcom programe na 2 týždne.

-Mám domáce väzenie na 2 týždne.- Oznámila som bez obalu Harrymu.
-Za to alkoholové posedenie?- Spýtal sa s dobrou náladou. V pozadí som počula akýsi krik, no ignorovala som to.
-Za to malé alkoholové posedenie, ktoré je na titulke The Sun, ako opijáš priateľky Harryho Stylesa. Také musí matku potešiť, čo povieš?-
-Dobre no, ja sa len pýtam.- Bránil sa Harry, na čo som pokrútila hlavou. To je truľo.
Stíšila som hlas a privrela som dvere na izbe. -Vymysleli ste niečo s Niallom a Alice?-
-Dobre, že mi to hovoríš. Akurát je tu taká dobrá nálada a ja som sa o tom s Liamom vlastne už aj bavil. Je teraz Alice doma?-
-Neviem, počkaj.- Vyšla som z izby a zastala som pri Aliciných dverách. Spoza dverí sa ozývala Demi Lovato a tichý Alicin spev aj s gitarou.
-Je doma. Čo mám urobiť?-
-Pošli ju k nám. Že si si tu niečo zabudla, alebo čo ja viem. Proste niečo vymysli. My sa zatiaľ vytratíme a necháme ich samých.-
-Super nápad.- Zajasala som. -Idem za ňou, ďakujem zlato.- Povedala som a zrušila som ho.

,,Al?" Zaklopala som jemne na dvere a otvorila ich. Alice ležala rozčapená na posteli, na bruchu gitara a brnkala si. Zrazu ma prepadli pochybnosti, či tam pôjde.
,,Hm?" Dvihla ku mne pohľad a posadila sa.
,,Mám zaracha. A zabudla som si u Harryho bundu. Nemôžeš mi pre ňu skočiť?" V očiach sa jej zalesklo, no zamyslela sa.
,,Prečo nie?" Mykla plecom a zoskočila z postele. ,,Hneď som tu," povedala a ja som za ňou pozerala s otvorenými ústami. Takto rýchlo a dobrovoľne by som tam nešla ani ja. Nuž, budiž..

--->z pohľadu Nialla

,,Ty podrazák! Dohodli sme sa, že budeš na mojej strane!" Zavrčal som na Zayna, keď sa pridal k Liamovi.
,,Prepáč kamoš," pokrčil plecami. ,,Pridávam sa k silnejšej strane, aby som to mal jednoduchšie, chápeš," uškrnul sa, na čo som po ňom hodil za hŕstku pukancov. Liam dvihol ruky a prehlásil: ,,Ja to upratovať nebudem, aby bolo jasné!"
,,Veď dobre, nemrnči!" Zasmial som sa a vzal som do ruky ovládač. Práve som sa napriahol na podanie, ktoré mi zmení život, pche, keď zazvonil zvonček u dverách. Harry štuchol Liama, a ukázal na mňa.
,,Niall, choď otvoriť, prosím ťa," vrhol na mňa pohľad šteniatka a tak som šiel. Zastavil som pred dverami a otvoril som. Srdce mi skočilo až niekde do ponožky. Osoba predo mnou sa placho usmiala.
,,Alice?" Prekvapene som vydýchol, no za to tak rád, že vôbec prišla. Zrazu som mal chuť sa prefackať. Búchať si hlavu o stenu, až kým mi nedôjde v plnej miere, aký som bol sprostý zbabelec. Fackať sa, až kým nevymyslím dostatočné ospravedlnenie, ktoré aj tak nikdy nebude dostatočné.
,,Nicole má domáce väzenie a zabudla si tu bundu, tak som pre ňu prišla," vysvetlila mi a automaticky vošla do domu.
,,Harry? Kde má Nicole bundu?" Počul som ako sa pýta, no nepočul som odpoveď.
,,Nemá ju tu," pokrčil plecami práve keď som vošiel do obývačky.
,,Fajn. Tak som sa sem prehnala zbytočne," vzdychla si a chystala sa otočiť. Všimol som si aké pohľady na mňa hádže Zayn. Pohľady typu: Ty debil! Urob to, čo chceš urobiť posledné týždne! Urob to! A ja som mal chuť zakričať: Ale veď dobre!! Stále vo mne však bola nejaká brzda. Celé mi to došlo, až keď som počul, ako sa otvárajú vchodové dvere.
,,Alice!" Vybehol som za ňou a ona na mňa prekvapene pozrela. Neviem, či sa mi to iba zdalo, no v očiach mala aj.. strach?
,,Môžeš mi prepáčiť?" Vytlačil som zo seba.
,,Prepáčiť? A čo? Veď si nič neurobil," pokrútila smutne hlavou.

,,Urobil! Urobil som toho veľa a vlastne nič!!" Vykríkol som, a keď som si všimol, ako cúvla, stiahol som sa. Nialler, upokoj sa!
,,Mám chuť sa prefackať za to, ako som sa k tebe zachoval. Nemal som právo. No dobre, možno som to práve mal," pokrčil som plecami, keď som si všimol, že mi chce skočiť do reči. ,,Ale mal som sa ozvať. Mal som zavolať, prísť, priletieť, proste nejako presunúť ten môj veľký zadok za tebou a povedať ti, že ťa mám rád takú, aká si. Tak strašne, že ma na chvíľu vzalo, čo si mi povedala. Ešte v ten večer som to mal chuť urobiť, ale myslel som, že po tom, čo som odišiel, ma už nebudeš chcieť vidieť," vložil som si tvár do dlaní, aby nevidela, ako ma to trápi. Ucítil som jej ruky na mojich a tak som sa na ňu pozrel. Z očí jej tiekli slzy a hľadela na mňa tými jej veľkými čokoládovými očami, ktorým tak verím.
,,Chcela som ti zavolať, ale zároveň som ti chcela dať čas. Nechcela som ťa uháňať a tak som čakala, či sa ozveš. A keď si sa neozýval, myslela som, že sa naše priateľstvo skončilo," pokrútil hlavou a pozrela sa do zeme. Ako veľmi ma ten obraz zabolel!
,,To teda nie!" Skočil som jej do reči. ,,Naše priateľstvo nikdy neskončí, Alice. Môžeš mi prosím odpustiť, že som sa správal ako obyčajný zbabelý zbabelec?" S táákouto maličkou dušičkou som sa spýtal na to, čo ma trápilo posledné 2 týždne. 2 dlhé týždne bez Alice a jej smiechu. Bez celej Alice.
,,Samozrejme," usmiala sa a rozplakala sa. Zovrel som ju v náručí a položil si bradu na jej hlavu.
,,Chýbala si mi, vieš?" Usmial som sa a odtiahol som si ju od seba.
,,Aj ty mne," smrkla a usmiala sa. ,,Priatelia?" Pozrela na mňa a ja som mal chuť lietať.
,,Navždy," dal som jej pusu na čelo. ,,Teraz, keď už sme v pohode, nepridáš sa? Hráme tenis a ja beznádejne prehrávam," posťažoval som sa. Do očí sa jej vkradli iskričky a prikývla.
,,Poďme im nakopať zadok!" Súhlasila a ja som sa nahlas rozosmial.
,,Poďme na to, drobec!" Štuchol som ju do ramena.
,,Nie som drobec," otočila sa ku mne urazene.
,,Veď dobre, ja ťa len skúšam," žmurkol som na ňu a spolu sme šli do obývačky.
,,Konečne!"
,,Juchú!"
,,No, že si sa umúdril ty kôň!" Sa ozýval obývačkou a ja som bol vyložene šťastný, ako blcha.
,,No poďme hrať, nie?" Rozhodil rukami Zayn a my sme sa pustili do hry.

---> z pohľadu Nicole

Unudene som ležala na posteli, v rádiu mala zapnutých The Fray a netušila som, čo budem celý víkend robiť. Nakoniec som zišla z postele a z police vzala otrhanú väzbu Búrlivých výšin. Klišé, ja viem, ale tú knihu jedným slovom zbožňujem. Ľahla som si na posteľ a pustila sa do toho. Nedostala som sa ani ku koncu strany, keď mi zazvonil mobil.
-Misia splnená.- Oznámil mi nadmieru spokojný Harry. Sprvu som vôbec nechápala, o čom to hovorí, no keď mi doplo, ostala som prekvapená.
-Ako to myslíš? To tak jednoducho?-
-No, vlastne ani neviem. Rozprávali sa v predsieni, nepočuli sme o čom sa rozprávajú, no do obývačky došli usmiaty a vysvietení ako vianočný stromček. Teraz tu spolu sedia a hrajú tenis, komunikujú, bavia sa akoby sa nikdy nič nestalo.- Panebože tak predsa len!
-Už som myslela, že sa takého niečoho nedočkám!- Zvýskla som a začala skackať.
-Nedôjdeš?- Spýtal sa ma Harry a ja som si smutne vzdychla.
-Domáce väzenie, pamätáš?-
-Shit! Nijako sa to nedá obíjsť?-
-Nedá. Nuž čo, je to moja chyba. Ozvem sa neskôr, ľúbim ťa. A pozdravuj chalanov-
-Aj ja teba. Pozdravím, neboj sa. Pá.-

Zložili sme a ja som si uľahčene vydýchla. Konečne bude všetko v poriadku. Na rádiu som pridala zvuk a pustila som sa do čítania. neviem, ako dlho som čítala, no zrazu boli písmenká úplne všade a ja som sa netušiac ako ponorila do ríše snov.

21 komentárov:

  1. Chodila som sem asi osemkrát denne a konečne som sa dočkala :-) Moooc ďakujem :-) Krásna časť,píšeš úžasne :-)




    -LenKa-

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sorry že tak dlho trvalo, kým som pridala časť :) a ďakujem :)

      Odstrániť
    2. Nevadí,je to predsa tvoja vec kedy časť pridáš.Ja si kľudne počkám :-) A nemáš začo :-)


      -LenKa-

      Odstrániť
  2. nádherná kapitolka,.. =) nič iné sa k tomu nedá dodať, dokonalosť... =)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. ale veď to nie je až tak dlho! :D či? ďakujem :)

      Odstrániť
  4. nádherné ♥ aká som rada, že sa udobrili :) krásne




    ----Kika----

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to by som neurobila, že by sa rozdelili :O nikdy :) ďakujem :)

      Odstrániť
  5. krásna krásna krásna ..už som povedala že je krásna ? :DD fuuu už aby bola dalšiaaaa :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dokonalá!! super! a ešte aká? bože proste najlepšia! Oplatilo sa čakať! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelá časť! :) x

    OdpovedaťOdstrániť
  8. robíš mi veľkú radosť vzťahom Al & Niall...ale veď ty to vieš :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. teba to tu už nebaví ? v marci 65 príspevkov apríl 13 .a maj 2 ? :( ..chodím sem každých 5 minut celý týžden a stále nič :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tento týždeň som bola preč, veľmi sa ospravedlňujem :/ v marci tu bolo toľko príspevkov, pretože som ich mala predpísané, teraz, keď ich nenapíšem, tak sa to zbiera a zrazu sem nič nepridám pár dní :/ nebudem písať, že sa polepším, neviem ako to bude, ale písať NEPRESTANEM určite! :)

      Odstrániť
  10. Prosííííííííííííííííím daj ďalšiu :-)

    OdpovedaťOdstrániť