21. marca 2012

Unbroken (3)

(štvrtok, 20.8. 2012)

Okolo mňa  bolo plno tiel. Všade bola tma, len niekde v diaľke bolo svetlo. Bolo mi neskutočné teplo. Cítila som, ako mi po chrbte stekajú kvapky potu. Niekto do ma narazil a tak som sa zatackala. Do uší mi prenikli zvuky z okolia. Krik,spev, jačanie. Započúvala som sa do spevu, čo pri tom kriku nebolo skoro počuť. Predsa len sa mi ako tak podarilo zachytiť melódiu. Nemohla som uveriť vlastným ušiam a očiam. Bola som na koncerte. A nie len tak na nejakom koncerte. Bol to koncert skupiny Coldplay. Začala som si užívať. Skákala som, hýbala som sa do rytmu pesničky a spievala som z plného hrdla. Zrazu som na ramene ucítila niečiu ruku. Otočila som, no nikto tam nestál. Teda oprava, zrazu tam nestál nik. Precitla som a zmätene som sa rozhliadala. Samozrejme, iba sen. Dokelu, prečo mám vždy takú smolu, akú mám? Zdvihla som oči a nado mnou stál Dany. V telke hralo Paradice od Coldplay. Aha, tak preto ten sen. ,,Vstávaj, ide sa." Potriasol mnou Dany a ja som ja postavila. Vypla som telku, šla do izby, odkiaľ som si vzala malú čiernu kabelku. Prečesala som si vlasy, ofinu prichytila sponku a šla som do predsiene. ,,Môžeme?" Usmial sa Dany a otvoril dvere. ,,Ďakujem. Pán sa hrá na gentlemana? Nie je na to ako si neskoro?" Spýtala som sa s úsmevom, no vyšla som ako prvá. Po ceste sme stretli pána Sandersa, ktorý si nás zvedavo obzeral. ,,Ide sa niečo oslavovať?" Spýtal sa, no nečakal na Danyho odpoveď a sám si odpovedal. ,,Nedojdite ožratý ako dúhy." Zamrmlal a ja som sa snažila nerozosmiať. ,,Samozrejme, pán Sanders. Budeme sa snažiť." Uškrnul sa Dany a ťahal ma preč. ,,Nebuď drzí," napomenula som ho, ako to zvykla robiť teta. ,,Lezie mi na nervy," Pokrčil plecami. Vytiahol mobil a volal Lucy.
-Zlato? Pripravená? No tak teda, pripravené?- Spýtal sa a pokynul mu, aby sme pomaly išli.
-Okej, ja len že už ideme.- Povedal a zložil. ,,Je s ňou tá Eleanor?" Spýtala som sa pre istotu, keby som zle počula. ,,hej. Som zvedavý, čo je to zač." Ja som mu len súhlasne kývla hlavou. Na konci ulice bola značka, na ktorej sme sa vždy zabávali. Napísané na nej bolo WARNING! DRANKARDS! Keď sme ju videli po prvý raz, smiali sme sa ako malí. Máme aj fotky, ktoré sú vyvesené v predsieni. ,,Dnes je to k veci," uškrnul sa Dany a palcom kývol smerom k značke.
,,Ty nerob, ja musím ísť zajtra do práce." Povedala som so zvrašteným čelom.
,,Tak si dáš pozor," prevrátil oči. ,,Keby mám niečo po ruke, hodím to po tebe." Varovala som ho so zdvihnutým prstom. Neodpovedal, pretože sme práve zahli za roh, kde nás už čakali dievčatá.
Vedľa Lucy stála sympatická hnedovláska. Na tvári jej žiarili krásne, veľké hnedé oči. Dany sa zvítal s Lucy sladkým bozkom a tak sme s El stáli a čakali, kedy skončia. ,,Oh, toto je El," ozvala sa Lucy nakoniec a ukázala na dievča. ,,Toto je môj priateľ, o ktorom som ti hovorila." El mu kývla a usmiala sa. Keď prišla ku mne, skočila som jej do reči. ,,Som Andy, teší ma," usmiala som sa na ňu a objala som ju. Voňala ako vanilka. Obidve mali na sebe kvietkované letné šaty a žabky. Žiadny výrazný mejkap, prehnané výstrihy, nič. Proste len dve kamarátky ktoré si vyšli von. Nikdy som na Lucy nezbadala prehnané modelkovské maniere a to ju už dosť ľudí poznalo. Prevažne páni, samozrejme. Mala za sebou niekoľko fotení na spodné prádlo, ale väčšinou fotila pre odevné značky. ,,Ideme?" Spýtala som sa a pohli sme sa. Lucy šla popredu s Danym, takže som šla vedľa El.
,,Tak, odkiaľ si?" Spýtala som sa jej. Jemne sa pousmiala a odpovedala. ,,Z Londýna, ty? Typujem že pravá Londýnčanka," usmiala sa. ,,Ako si uhádla?" Usmiala som sa tiež.
,,Mám taký pocit," pokrčila plecami. ,,A môj pocit sa väčšinou nepletie."
,,Fíha, to by sa mohlo hodiť pri športke," rozosmiala som sa. ,,Ver či never, už som to skúsila."
Prekvapene som sa na ňu pozrela. ,,Fakt?" ,,V rámci stávky s kamarátmi. Myslím, že boli sklamaní. Nič som totiž nevyhrala. Na peniaze to asi nefunguje," mykla veselo plecami. S úsmevom sa pozrela na Lucy a Danyho, ako si ruka v ruke vykračujú a o niečom živo diskutujú. ,,Čo ty? Máš niekoho?" Záporne som pokrútila hlavou. ,,Nikto? Myslela som, že o babu ako ty sa budú páni biť." Keď som sa na ňu pozrel,a či si robí srandu, rozosmiala sa. ,,Okej, toto mi moc nejde. A bol už niekto?" Spýtala sa so zdvihnutým obočím. ,,Veruže bol," povedala som smutne.

Rob. Životný omyl. Hej, v 18 to znie od veci, ale lepšie prirovnanie ma nenapadlo. Boli sme spolu rok. V 16 som sa doňho zahľadela, on sa zahľadel do mňa a láska bola na svete. Keď ho o pár mesiacov vylúčili zo školy, nebrala som to ako znamenie. V jeden večer sme sa mierne opití vracali z párty. Nevypálilo to najlepšie. Strelil mi takú, že som prakticky preletela pol izby. Mala som uňho prespať, ale uznáte, že sa to jednoducho nedalo. Vrátila som sa, vtedy ešte k tete a strýkovi. Trvali na tom, že si to s ním vyriešia, no to som nechcela. Jednoducho som mu povedala, že je koniec. Jednoducho to však nepochopil. Posielal mi SMS-ky, volal mi, dokonca ma čakával po škole. Pochopil to, až keď mu to Dany ručne stručne vysvetlil. Nikdy som ho nevidela takého nahnevané, ako vtedy. Potom som už o Robovi nepočula. ,,Zlá príhoda," usmiala som sa len. ,,Niekedy ti o nej poviem," povedala som a El sa viac nepýtala. ,,Ako myslíš," usmiala sa a zastala. Pred nami žiaril červený nápis ZANDER. ,,Brána do pekla," zasmial sa Dany a vošli sme. Ovalila nás horúčava a hlasná hudba. ,,There´s a DJ playin´ all my favorite songs. Do you feel what I feel?" Automaticky som si začala spievať. JLS bola pomerne dosť známa skupina a jej pesničky ma dokázali vždy roztancovať. ,,Vidím, že niekto sa chytá," usmievala sa El. ,,Idem objednať, dáte si niečo?" Posadali sme si k stolu a rozhliadali sme sa. Dnes tu nie je až tak veľa ľudí. Teda, zatiaľ. V strede klubu bol obrovský tanečný parket okolo ktorého boli v zadnej časti stoly a boxy. Keď ste vošli, ako prvý vás upútal DJ za pultom. Veľké repráky, veľa farieb a vždy ten najlepší playlist. ,,Ja si dám pre začiatok len džús. Pomarančový, dík," usmiala som sa a oprela som sa. Hlavu som položila na sedadlo a zavrela oči. Nechala som, aby mnou basy prúdili a potichu som si pohmkávala. Počula som, ako si Lucy a Dany objednali mojito a ako sa rozprávajú o akomsi kovom filme. ,,Nie! Nepresvedčíš ma! Adam Sandler v ženskej podobe je to najhoršie, čo som kedy videla." Dany odmietavo krútil hlavou a mlel si svoje. ,,Zahral do dokonale! Však Dy?" Otočil sa ku mne, no keď videl môj absolútny nezáujem zapojiť sa do tej konverzácie, otočil sa späť k Lucy. ,,Dnes si na to sám, kovboj," smiala sa mu škodoradostne. ,,Ja ti dám kovboja. Čo keby ťa ten kovboj vzal tancovať?" Ani nestihol dohovoriť a už ho Lu schmatla za ruku a ťahala ho na parket.

,,Vidím, že zábava je v plnom prúde," došla Eleanor s úsmevom a ukázala na Danyho a Lucy. Lucy bola ako kolotoč. Dany jej nedala možnosť zastaviť sa. ,,To teda hej. Dnes to vidím nadlho," prikývla som a pomohla som jej s pohármi. Odpila som si zo svojho vychladeného džúsu a usmiala som sa. Párty nálada sa zrazu objavila a ja som cítila, ako mi v žilách začína prúdiť adrenalín. ,,Chcelo by to spoločnosť, nie?" Zakričala mi do ucha Eleanor, pretože DJ sa očividne pokúšal, aby ho počuli až na Madagaskar.  Len som prikývla, pretože pokúšať sa niečo povedať by malo asi taký význam, ako sánky v lete. Čiže žiadny. El sa natešene usmiala a vytiahla mobil. Musela strašne kričať a tak som ju počula.
-Zlato?- Usmiala sa, zatiaľ čo jej hlas na druhom konci niečo hovoril.
-Nezoberieš chalanov von?- Spýtala sa a ja som sa na ňu pozrela. Akých chalanov, preboha?
-No tak zober len ich dvoch, veď nevadí. Odkáž Zaynovi a Harrymu, že ich nakopem. Super nálad, berte aj Danielle!- Zvonivo sa zasmiala a odpila si z koktejlu, ktorý mal snáď všetky farby.
-Čakáme vás.- Zatrilkovala veselo a zložila. ,,O spoločnosť je postarané," usmiala sa na mňa a ovievala si rozhorúčené líce. Keď som na ňu spýtavo pozrela, vysvetlila mi to. ,,Príde môj priateľ s kamarátmi." ,,Aha. Dobre som pochopila? S dvomi?" Prikývla a zahľadela sa na mobil. Niečo do neho sústredene ťukala a mne vŕtalo v hlave, odkiaľ sú mi tie mená také známe.

8 komentárov:

  1. :D :D ja neviem čo sem mám napísat ..je to úplné úžasne ..už nech je dalšia .:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dommy_xxx:Do you feel what I feel- najlepší výber!!.:)..a k časti-skvelá!!.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. úžasná časť, len nech je čochvíľa ďalšia... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. kedy bude nová čast ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. prečo ešte neni ? :) už sa neviem dočkat :)

    OdpovedaťOdstrániť