4. marca 2012

Vždy buď sama sebou! -30-

--->z pohľadu Louisa

      Keď Harry došiel od Nicole, nevyzeral najlepšie. Napadlo mi, že sa pohádali. Po týždni, dosť skoro, ale bola to jedna varianta. ,,Starec, deje sa niečo?" Prisadol som si k nemu po večeri pri televízor. Práve bežalo Show s Alanom Carrom. Vždy, keď sme ju s chalanmi spolu pozerali, smiali sme sa až nám slzy tiekli. A to nespomínam, keď sme uňho boli osobne. Tak dobre som sa zatiaľ nenasmial s nikým iným ako s chalanmi. No, ale k téme. Harry neodpovedal, len hľadel na obrazovku. Nechcel som naliehať a tak som čakal. ,,Musím to skončiť. Ja.." Vzdychol si a očividne hľadal slová, ktoré by vyslovil. ,,Neviem, ako budeme zvládať vzťah na diaľku Lou." Pozrel mi do očí s nemou otázkou. Ani jeden nuhol pohľadom. ,,Jednoducho nezvládnem ďalšie trápenie, kvôli odlúčeniu. Budeme zavalení prácou. Na konci mesiaca odlietame do Ameriky, netuším čo mám robiť." Bolel ma pohľad na kamaráta. Videl som na  ňom, že má Nicole úprimne rád a musel som priznať, že aj ja som si to drobné dievča obľúbil. ,,Kamoš, vieš že ti nepoviem nič múdre. Ja by som to skúsil. Dlho som na tvári nevidel ten úsmev, ktorý si mal v posledných dňoch." To bolo všetko, čo som mu povedal. Dúfal som, že sa rozhodne správne. Sám som nevedel, čo v tejto situácii možno pokladať za správne riešenie, ale dúfal som. Vyšiel som do izby, o ktorú som sa s Harrym delil a zapol notebook. Odkedy som tu, bol som na ňom poriadne iba raz. Aj to, iba aby som volal s El a chalanmi. Pohodlne som sa usadil, rozhodnutý, že si pozriem nejaký film, pri ktorom vypnem. Predtým som však skočil na twitter. Ako vždy, samozrejme. Nič, nič, nič, prebehol som pohľadom po upozorneniach, odpísal pár dievčatám. Keď som zbadal, že #KevinandLouis je svetový trend, musel som sa pousmiať. Zaujímavé, ako dokáže človeka zaujať niečo tak nepodstatné. Tešilo ma, že si z toho dievčatá robia srandu. Veď na to sme tu boli. Pre nich. Úsmev mi zamrzol na perách, keď som zbadal fotky spájané s Harrym. Bol na nich odfotený iba z diaľky, ale aj tak som v dievčati, ktoré bozkával, spoznal Nicole. Akási Jenifer pridala túto fotku s popisom: Harry Styles with his new girlfriend. I personally wish Harry luck. Hazza, be with her happy. Popis fotky od dievčaťa bol taký, aký by som Harrymu želal u všetkých fanúšičiek. Niektoré komentáre boli podobného zmyslu, ale niektoré boli aj odporné. Dievčatá žiarlili a neskrývali to. Musím mu to povedať. Nesmie v tom teraz nechať Nicole samú. Vyšiel som na chodbu a tak, aby so nezobudil celý Holmes Chapel, som zavolal na Harryho. Pomalým krokom prišiel dole ku schodom. ,,Čo sa deje?" A ja som zrazu nevedel ako to mám povedať. ,,Tommo?" Môj výraz asi nebol bohvieaký, pretože vybehol po schodoch rýchlosťou blesku. ,,Asi by si mal niečo vidieť." Vošli sme do izby a ja som ukázal na notebook otvorený na posteli. Harry mi venovaľ vystrašený pohľad, v ktorom bola štipka zvedavosti.

--->z pohľadu Harryho

      ,,Harry?" Ozval sa Louis zhora a tak som musel vstať. Pomaly som prešiel k schodišťu a čakal som, čo povie. ,,Čo sa deje?" Spýtal som sa a hľadel som na Louisa. Zahryzol si do pery, čo nerobí často. Iba keď ho niečo trápi. Väčšinou som si pery hrýzol iba ja, a tak sme s chalanmi vedeli, že keď si Louis hryze peru, niečo sa deje. Okamžite som vybehol po schodoch a v tej chvíli Louis povedal. ,,Asi by si mal niečo vidieť." Vošiel do izby a tak som za ním pomaly išiel. Zrazu zastal a ukázal na notebook, ktorý mal na posteli. So zmiešanými pocitmi som si k nemu sadol a do očí mi udrela fotka. A čo si si myslel?- ozval sa v mojej hlave škodoradostný hlások. Nebodaj si ju chcel skrývať donekonečna? -dotieravo sa pýtal. Ale ja ju predsa nechcem schovávať. Iba ju chcem uchrániť od toho, čomu som očividne nezabránil. Fotka spred štadióna, kde som Nikki čakal, ako ju držím v objatí. Ďalšia, ako ju bozkávam. Harry Styles with his new girlfriend. I personally wish Harry luck. Hazza, be with her happy. Všimol som si meno osoby, ktorá fotku pridala. Jenifer. Dievča ktoré som stretol. Pousmial som sa, no bol to smutný úsmev. Očividne mi chcelo popisom aj pomôcť, ale neuvedomila si, že presne toho som nechcel. Preklikal som sa ku komentárom a z niektorých sa mi až zježili chĺpky. Nikdy nepochopím, prečo ich tak nenávidia. Dobre, žiarlivosť, pretože nás majú radi, ale niektoré veci prekračovali hranicu únosnosti. To, že strnulo hľadím na fotku a komentáre som si uvedomil, až keď do mňa Louis drgol či žijem. ,,Ehm,..." Musel som nájsť svoj stratený hlas. ,,Už chápeš, čo tým myslím?" Spýtal som sa Louisa, ktorý stál nado mnou bez akéhokoľevek pohybu. ,,Musím byť pri nej." Ozval som sa, no viac menej som to potreboval iba počuť nahlas. Nemôžem uveriť, akú hlúposť som to chcel urobiť. Chcel som byť s ňou. Navždy. Jemne som poskočil, keď sa ozval Louisov telefón. Vybral ho, no nevenoval som tomu veľkú pozornosť. ,,To je Niall." Hlesol a zdvihol to. ,,Brý večer sa praje." Ozval sa neutrálnym tónom. Pár minút potichu počúval, čo mu Niall hovorí. Prišlo mi to čudné, Niall nikdy nemáva také monológy. Rozmýšľal by som ďalej, o čo ide, ale v tom zazvonil mobil aj mne. Displej ukazoval Zayna. Aha, takže novinky sa šíria rýchlo, pomyslel som si s iróniou a s povzdychom som zdvyhol.
- Nechceš mi niečo povedať?- Ozval sa bez pozdravu.
- Ale hej, vieš aké je dnes vonku krásne počasie, tu v Holmes Chapel?- Snažil som sa odľahčiť situáciu, no moc mi to nešlo.
- Harry, nebuď ako malý!- Zamrnčal Zayn. Pozrime sa, kto je tu ako malý.
- Ja? -
- Kedy ju spoznáme?- Spýtal sa jedným dychom. Vyslovene to z neho vypadlo. Vykotúľalo sa to z neho, ako keď sa rozotúľajú malému dieťaťu guličy.
- Netuším, Zayn. Fakt neviem.- Vzdychol som si, no to mi Zayn skočil do reči.
- Nič nehovor, volám Liamovi.- Áno, keď sa niečo deje, Liam takmer všeto vyrieši.

Náš "vyspelý člen". Nieže by mi vadilo, že ho tak volajú. Je to pravda. Väčšinou je to on, kto za nás žehlí prúsery, milo odpovedá na otázky novinárov, prehovára Paula. Do kelu! Dúfal som, že Zayna nenapadlo to, čo napadlo mňa. ,,Niall sa pýtal,..." Nenechal som ho však dohovoriť. ,,Kedy ju spoznajú, typujem." Na tvári sa mi začal pohráať úsmev. Ako náhle som si uvedomil, že s Nicole budem, a budem o ňu bojovať, budem ju chrániť, svet bol krajší. A oveľa viac ma povzbudilo, že chalani sa nepýtali, Kto to je? Čo si zase vyviedol? Jednoducho sa spýtali, kedy ju spoznajú. ,,Ako si vedel?" Rozosmial sa Louis a tým konečne prerušil dusnú atmosféru, ktorá panovala v izbe. Ukázal som na telefón ako vysvetlenie. ,,Telepatia." ,,Liam?" Spýtal sa s úsmevom. ,,Tentoraz Zayn. Čudujem sa, že Liam ešte nevolal." Ako na povel sa ozval notebook. Na monitore svietilo Liamovo meno a vytrvalo blikalo a zvonilo. ,,Nenechal na seba dlho čakať." Usmial som sa a posunul som sa, aby mal Louis vedľa mňa miesto. ,,Tak pome na to, Hazza." Drgol do mňa Louis a prijali sme hovor Liama, ktorý ako sme si všimli, pridal do rozhovoru aj ostatných chalanov. Toto ešte bude veľmi zaujímavé, pomyslel som si.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára