12. marca 2012

Vždy buď sama sebou! -41-

            Prišli sme na letisko, kde nebolo veľa ľudí. Vystúpili sme a Harry pomohol Louimu vyložiť kufre. ,,Loou!" Zvraštila som čela a objala som ho. ,,Čo je mrkvička? Veď sa ešte uvidíme," usmial sa a pevne ma objal. ,,Nieže dovtedy otehotnieš!" Varoval ma so zdvihnutým prstom a ja som sa začervenala. ,,To akú mienku máš o mne?" ,,Len tú najlepšiu, ale to sa nedá povedať tuto o Haroldovi," ukázal za seba, kde stál Harry opretý o auto a uškŕňal sa. ,,Vidíš, aký má nebezpečný úsmev?" Rozhodil rukami Lou a rozosmial sa. ,,Budeš mi chýbať, i keď sa poznáme krátko," povedal už smutnejšie. Na rad prišla Alice. Sledovala som, ako automaticky Louisa objala a on jej rozstrapatil vlasy. Drgla doňho a spolu sa smiali. Pri pohľade na nich som mala zimomriavky. Boli ako brat a sestra. Ani si neuvedomujem, ako veľa som získala. Alice prišla ku mne a usmiala sa. ,,Miláčik?" Nahodil Louis smutný pohľad a pozeral na Harryho. ,,Áno?" Tváril sa, akoby nič. ,,To ma ani neobjímeš?" Zafňukal a ignoroval náš rehot. ,,Akoby som na to niekedy zabudol," rozosmial sa a šiel ho objať. ,,Nezabudni na náš sľub a ty poslúchaj ségru!" Pohrozil Alice a tá poslušne prikývla. ,,Hneď som tu," usmial sa Harry a spolu s Louisom vošli do letiskovej haly. Bez slova sme s Alice nastúpili, a zapla som rádio.
           ,,Koľká irónia," uškrnula som sa a pridala som hlas. Hrali One thing a tak sme z plného hrdla začali vyspevovať. Ani som si nevšimla, keď sa pri aute zhŕklo niekoľko ľudí. Zrazu Alice zmĺkla a hľadela von. Zrazu sa zablysklo. Zmätene som sa obzerala, až som si všimla chlapíka s foťákom. No fasa. Z vačku som vybrala mobil a zavolala som Harrymu.
-Zlato? Vonku sú nejaký fotografi, len aby si vedel.- V telefóne bolo počuť, ako letuška vyzýva posledných cestujúcich do Doncasteru, aby nastúpili.
-Vydrž, Louis, tu je kufor. Čo si vravela?- Vzdychla som si.
-Že vonku sú nejakí fotografi, aby ťa to neprekvapilo.-
-Super, tí sú teda rýchly. Hneď som tam.-
,,To by sme mali." Povzdychla si Alice. V duchu som s ňou súhlasila a zahľadela som sa na les, ktorý sa za letiskom rozprestieral. Periférne som zaregistrovala pohyb a tak som sa pozrela smerom, odkiaľ prišiel. Hary vychádzal z dverí a pribehli k nemu asi traja chlapíci. Niečo sa ho pýtali, no Harry ich ignoroval, potom zastal, krátko im niečo povedal a rýchlo nastúpil do auta. Žmurkol na mňa a vytočil auto. ,,Asi je to už úúúplne vonku čo?" Spýtala som sa, i keď odpoveď som poznala. ,,Vyzerá to tak," pousmial sa Harry. ,,Vadí?" Zamračil sa, no nespúšťal pohľad z vozovky. ,,Čo si blázon?" Usmiala som sa a usmiala som sa. Napätý výraz mu povolil a pridal hlas na rádiu. Alice ticho sedel vzadu a po chvíli sa spýtala. ,,Kam vlastne ideme?" Nečakajúc žiadnu extra odpoveď unudene sledovala cestu za oknom. ,,Ku mne, zoznámim ťa s chalanmi," usmial sa Harry do zrkadla a Alice vyslovene padla sánka. ,,Si robíš srandu?" Spýtala sa prekvapene a Harry nahodil vážnu tvár. ,,Vyzerám tak snáď?" Hľadela som na nich a neudržala som sa. Harryho vážna tvár v kombinácii s Alicinými otvorenými ústami vyzerali neuveriteľne komicky. ,,Dýchaj," poradila som jej so smiechom a ona sa dramaticky nahlas nadýchla.
          
            Prišli sme k domu, a Harry odparkoval. Vystúpili sme z auta, Harry ma chytil za ruku a Alice postrčil pred nás. Jakmile Alice otvorila dvere vrazil do nej Niall, ktorý sa potkol o prah dverí. Alice sa len len udržala na nohách, za to blonďák bol na zemi skrútený ako paragraf. Nad ním sa smial Zayn a v rukách držal vankúš. ,,Vankúšová vojna uprostred dňa?" Uškrnula som sa, obišla som Nialla a vošla som do domu. ,,Na vankúšovú vojnu je vždy pravú čas," funel Niall, kým sa snažil postaviť na nohy. ,,A ty si kto?" Spýtal sa, keď sa postavil a pred ním stála vyjavená Alice. ,,Niall, moja mladšia sestra Alice, Alice, toto je Niall. I keď ty ho určite poznáš," zasmiala som sa a Alice ku mne vyslala vražedný pohľad. Na znak toho, že sa vzdávam som dvihla ruky a so smiechom som prešla do obývačky. ,,Čauko Nicole," usmial sa Liam a ďalej sledoval akýsi film. V ruke držal veľkú čokoládu, z ktorej už polka chýbala. Bez opýtania som si kúsok odlomila a sadla som si k nemu. ,,Takýto sú už od rána," kývol rukou smerom k chodbe odkiaľ sa ozývali bojové zvuky a Harryho smiech. ,,Dobre vedieť," usmiala som sa a symetricky sme prežúvali čokoládu. Do obývačky vošla rozstrapatená Alice a s úsmevom si sadla do voľného kresla. ,,Ahoj," usmial sa Liam. Alice na chvíľu vypúlila oči, no odzdravila mu. ,,Liam, to je mladšia sestra Alice, Alice-Liam.." Alice sa neisto usmiala a uhla sa vankúšu, ktorý okolo nej preletel.
             Do obývačky vbehol Niall so Zaynom s Harrym na čele. Na hlave mi pristál vankúš, no v tej rýchlosti som nevedela identifikovať ktorého smeru priletel. Postavila som sa zo sedačky, schmatla vankúš o ktorý som bola opretá a hodila ho do najbližšieho pohyblivého cieľu. Čiže Zayn. ,,Nicole, zradila si!" Vykríkol a rozosmial sa. Snažil sa do mňa hodiť vankúš, ale trafil Liama. Čokoláda mu vypadla z ruky a on nám venoval pohľad ktorý jasne hovoril "Deti". Zayn mu vyplazil jazyk a rozbehol sa preč. ,,Malik, si mŕtvy," zakričal Liam, vzal zo tri vankúša a pomalým krokom sa vybral za Zaynom. Alice sa odhodlala a šmarila do Nialla vankúš. ,,Peknéé!" Zakričala som a rozosmiala som sa. Trafila ho presne do tváre. ,,Kto ju sem volal?!" Skríkol nahnevane a vrhol sa na ňu. Chvíľu som nechápala, čo robí, ale keď sa Alice začala smiať, pochopila som. Harry sa usmial, akoby mu niečo došlo a otočil sa ku mne. Nevšimla som si nezbedné ohníčky v jeho očiach a tak som doňho hodila vankúš. Ignoroval ho a ďalej ku mne kráčal. Čo chce urobiť mi došlo až keď dvíhal ruky. ,,To neurobíš," pokrútila som hlavou a o krok som ustúpila. Rozbehla som sa na chodbu a Harry sa pustil za mnou. Dostal ma do rohu pri vchodových dverách a tak som nemala kam ísť. ,,Harry, niééé," skríkla som, keď ma začal štegliť. V tom s otvorili dvere. V nich stála Gemma s nejakou ženou. Podľa úsmevu som usúdila, že Harryho mama. Prekvapene na nás hľadela a ja som sa šla prepadnúť od hanby. ,,Ahoj Nicole," usmiala sa Gemma a vyzerala ako pred výbuchom smiechu. ,,Eh, .. Dobrý deň." Usmiala som sa a Harry mi pomohol vstať.

6 komentárov:

  1. super, milujem, milujem, milujem... =D Vankúšová vojnááá... tu som už dlho nezažila... =D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. fakt parádny diel nemôžem sa prestať smiať hoc poviem ti na rovinu že by bolo fajn keby sa Alice zázračne preorientovala na Nialla :D ----Moni-----

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ako, už som nad tým rozmýšlala, ale uvidím :D a dík :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Z toho čo som zatiaľ prečítala usudzujem, že máš fakt talent, veľmi sa mi tvoja poviedka páči, som zvedavá ako to všetko skončí (úprimne, nejako v tom necítim happyend, ale to je len môj názor :P) Som si istá, že nech už to dopadne akokoľvek, vymyslíš určite dobrý koniec. Nie som tu od toho aby som ťa opravovala, ale všimla som si, že mávaš občas v texte preklepy, čo mi nevadí, ale nedá sa to nevšimnúť. Bez urážky, pravdaže.
    Prajem ti veľa skvelých nápadov! :)
    -Natalie

    OdpovedaťOdstrániť
  5. je to možné, snažím sa to ustriehnuť, ale samozrejme, určite mi nejaké tie preklepy ujdú.. určite sa to budem snažiť viac sledovať, dík za pripomienku :)) a ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť